Anca Stătică

Sculptură, anul I, master / Sculpture, MA, 1st year

In this Realm

 

Proiectul aduce propunerea unei realităţi diferite ce are la bază lucruri comune din viata de zi cu zi transformate în metafore pentru a primi un sens diferit. Este o propunere de materializare a unei realităţii spirituale, nevăzute, conectate la realitatea în care traim. Aici limitele timpului şi spaţiului se calculează diferit, iar existenţa noastră este definită prin termeni noi.

Privitorul este invitat să descopere această lume pas cu pas, de la ansamblu la detalii, şi să facă asocieri cu realiatea în care trăim prin prisa propriilor experienţe şi percepţii.

Sintagma “In this realm” este folosită ca mod de prezentare a functionalităţii acestei lumi, dar este făcută cu scopul de a compara aspectele lumii vizibile cu ale celei invizibile. Textul ce va însoţi lucrările şi intervenţiile asupra spaţiului va contribui la crearea unui pod între lucrări şi declanşarea imaginaţiei privitorului.

Intervenţiile au ca scop introspecţia, atragerea atenţiei asupra identităţii individuale, a gândurilor şi a acţiunilor noastre, precum şi implicarea timpului in viaţa noastră.